Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У новому році в Україні з'являться безкоштовні кардіоцентри

У новому році в Україні з'являться безкоштовні кардіоцентри
136046 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Протягом 2017 року по всій країні з'являться нові кардіоцентри, що надаватимуть громадянам допомогу абсолютно безкоштовно. Кошти на закупівлю необхідного обладнання закладені у державний бюджет-2017.

     Під час засідання уряду виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила про те, що у державному бюджеті-2017 закладено 150 мільйонів гривень на придбання ангіографічного обладнання, що стане базою для створення інноваційних кардіоцентрів. Такі заклади будуть розташовані на всій території України та будуть безкоштовними для всіх категорій громадян.

     Згідно заяві міністра, найближчим часом за кошти, передбачені у держбюджеті, буде закуплено 10 тисяч стентів для кардіоцентрів, що, за приблизними прогнозами, допоможе врятувати не менше 3 тисяч людських життів.

     Необхідність покращення цієї галузі медицини викликана великим процентом захворювань серцево-судинними хворобами громадян. Так, за статистикою, щороку від хвороб серця помирають більше 400 тисяч українців.

     Додатковою інновацією Міністерства, згідно звіту Супрун, буде запровадження програми реімбурсації, що дозволить зробити ліки доступними для всіх громадян. Міністр зазначила, що її відомство ставить перед собою мету суттєвого зниження цін на ліки, чого можна досягти за допомогою зменшення ПДВ та підписання вигідних контрактів з іноземними компаніями.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео