Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Перша жертва вірусу Ебола могла заразитися від кажана

Новини України: Перша жертва вірусу Ебола могла заразитися від кажана
26771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дослідники з’ясували, що першою жертвою, яка викликала теперішній спалах лихоманки Ебола, був дворічний хлопчик на ім’я Еміль Уамуно з Гвінеї.


Дослідники з’ясували, що першою жертвою, яка викликала теперішній спалах лихоманки Ебола, був дворічний хлопчик на ім’я Еміль Уамуно з Гвінеї. Припускають, що він заразився, граючись біля дерева, в якому жила колонія кажанів. Об’єднана група вчених вирушила в експедицію в село хлопчика. Науковці взяли деякі зразки для аналізу та поспілкувалися з місцевими жителями, щоб дізнатися більше про джерело вірусу Ебола.
Результати досліджень опублікували в журналі EMBO Молекулярної Медицини.
Рідне село Еміля знаходиться всередині гвінейського лісового регіону, оточене неприступним очеретом та пальмовими насадженнями. Вважається, що саме пальми приваблюють фруктових кажанів, що переносять вірус Ебола.
Жителі села використовували цих комахоїдних вільнохвостих кажанів у якості їжі. Під час масового спалаху хвороби уряд оголосив заборону на споживання м’яса диких тварин. Проте зараз вчені вважають, що м’ясо не могло викликати поширення вірусу.
Натомість вчені виявили залишки інфекції на тому місці, де Еміль грався зі своїми друзями. Вони взяли зразки смоли з дерев та дослідили кажанів, яких зловили на місці потенційного зараження. Результати дослідження підтвердили наявність залишків ДНК вірусу в зразках.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео