Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Медики шоковані: епідемія грипу в Ужгороді перейшла всі норми

132474 ПЕРЕГЛЯДІВ

За даними, які отримані в результаті епідеміологічного моніторингу захворюваності гострими інфекціями, зафіксована тенденція зростання кількості хворих в Закарпатській області.


За даними, які отримані в результаті епідеміологічного моніторингу захворюваності гострими інфекціями, зафіксована тенденція зростання кількості хворих в Закарпатській області.
Як повідомила Вікторія Дьордяй - начальник відділу санітарної охорони та епіднагляду Державної епідеміологічної служби в Закарпатті, в Ужгороді приріст хворих склав 58,5% за останній тиждень, а серед дітей - 88,5%.
З 22 по 29 січня 2015 року зареєстровано 1320 звернень до лікарів в місті Ужгород з приводу гострих вірусних інфекцій. Як виявилося, показник захворюваності перевищив поріг епідемії в 1,2 рази.
Тому, враховуючи ці дані, складні погодні умови та стрімке зростання в ужгородських школах кількості відсутніх дітей, які хворі на ГРЗ, з лютого на засіданні групи міськвиконкому було вирішено провести комплекс заходів на період епідемії, затверджений розпорядженням голови Ужгорода від 20 жовтня 2014 №384, та зупинити навчальний процес у школах міста з 4 по 15 лютого.
За рішенням комісії при Ужгородській РДА, враховуючи збільшення кількості дітей у школі, хворих на ГРВІ, також призупинено навчальний процес у ЗОШ та ДОП в селі Шішловци Ужгородського району.
Фахівці Держсанепідслужби Закарпатської області продовжують моніторинг рівня захворюваності на гострі респіраторні інфекції та проводять інформаційно-просвітницьку роботу для покращення знань населення Ужгороду з питань профілактики захворбвань.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео