Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У березні розпочнеться медична реформа

211887 ПЕРЕГЛЯДІВ

З березня 2015 року в Україні має розпочатися медична реформа


З березня 2015 року в Україні має розпочатися медична реформа. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі. Для того щоб почати реформування медицини, заявив міністр, потрібно суттєво змінити законодавство.

Український міністр охорони здоров’я запропонував зробити 2015 рік роком значної еволюції у системі медицини. Квіташвілі повідомив, що для проведення медичної реформи змін потребують близько 54 реформ. Всі ці зміни будуть внесені до Верховної Ради протягом наступних тижнів так, щоб на початку березня на засіданні парламенту депутати прийняли відповідні закони.

Як зазначив Квіташвілі,реформу важливо провести у максимально короткий термін, оскільки затягування їх здійснення загрожує тим, що вони так і не будуть реалізовані.

Серед проектів, які міністр охорони здоров’я вважає пріоритетними – запровадження повноцінної страхової медицини. Важливим, на його думку, є і створення грамотного бюджету на 2016 рік, який має враховувати всі потреби української медичної системи. Крім того, українські спеціалісти мають знайти надійні джерела фінансування медицини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео