Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китайці досліджуватимуть ГМО

Китайці досліджуватимуть ГМО
159017 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Китаї оголосили про активізацію технологічних досліджень генетично модифікованих організмів, їх діяльність і вплив на здоров’я людей


У Китаї оголосили про активізацію технологічних досліджень генетично модифікованих організмів, їх діяльність і вплив на здоров’я людей. Ініціювали такі дослідження китайські науковці за активної підтримки влади держави.
Керівники досліджень заявили, що Китай пізніше європейських країн долучився до дослідження цієї теми, оскільки за рівнем науки поки відстає від західних держав. Однак що стосується окремих напрямів промисловості, Китай є лідером у вирощуванні та експорті рису і кукурудзи.
Найбільше трансгенні технології використовують при вирощуванні бавовни і папайї. Їхнє вирощування часто має комерційну основу, тому використання трансгенних технологій не завжди належним чином контролюється.
Проблема з наявністю генномодифікованих організмів у Китаї стосується й імпортованих товарів. Перш за все, ГМО зустрічаються у насінні рапсу, кукурудзи, соєвих бобів та бавовни.
Як відомо, європейські країни вже давно приділяють значну увагу якості та кількості організмів зі зміненим ДНК у продуктах харчування. В окремих країнах діють суворі обмеження, навіть заборони, на експорт і вирощування таких рослинних культур.
В Україні така практика на даний час майже не діє.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео