Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обережно: читання! Визначено найнебезпечніший шрифт для наших очей.

Обережно: читання! Визначено найнебезпечніший шрифт для наших очей.
238517 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно Лабораторія зорової енергономіки США винесла остаточний вердикт шрифту Verdana, назвавши його найнебезпечнішим для читання.


Наше життя так або інакше залежить від комп’ютера: ми проводимо цілий день на роботі за екраном, відпочиваємо з ним же вдома, а завдяки мобільності ноутбуків та планшетів – технології не дадуть нам засумувати навіть в дорозі.
Лікарі давно б’ють на сполох, щодо прямої залежності погіршення стану здоров’я від користування комп’ютером. Для дітей та дорослих був розроблений цілий режим праці та відпочинку за електронним дивом. Та давайте, чесно зізнаємося, хто з нас хоча би раз виконував настанови медиків у цьому плані?
Сьогодні Лабораторія зорової енергономіки США винесла остаточний вердикт шрифту Verdana, назвавши його найнебезпечнішим для читання.
Такий шрифт відноситься до категорії, так званих, «важких» шрифтів. Нагадаємо, що раніше саме їх рекомендували для кращого засвоєння інформації при читанні. Вважається, що наші очі мов би «хапаються» за кожну літеру, тим самим концентрується більше уваги на словах, ми не пропускаємо рядків, тощо.
Шрифт Verdana є нетиповим, навіть для своїх «колег»: він є збільшеним за рахунок міжрядкового інтервалу, на буквах відсутні, так звані, зарубки.
Зараз ви подумаєте: «Все. Можна бити на сполох». І будете надзвичайно праві, адже експерти кажуть, що такі шрифти викликають «синдром комп’ютерного зору». Це характеризується появою короткозорості: спочатку тимчасової, а потім регулярної. Через незвичайно збільшений розмір, Verdana змушує наші очі напружуватись певний період, до того часу, як ми не звикнемо до букв-гігантів. По своєрідній інерції, це спричиняє пониження чутливості зору та дисфункцію м’язів ока.
Нагадуємо, що «золотий» розмір шрифту для читання – 10-12 пунктів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео