Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Аптека в кармані: як один старт-ап допоможе знаходити дешеві ліки у Києві

Аптека в кармані: як один старт-ап допоможе знаходити дешеві ліки у Києві
53163 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рік тому молода винахідниця, Олександра Осіпова, вирішила зробити майже геніальний додаток для сматфонів: інтерактивну карту аптек.


Рік тому молода винахідниця, Олександра Осіпова, вирішила зробити майже геніальний додаток для сматфонів: інтерактивну карту аптек. Тоді втілити проект не вдалося, проте зараз дослідниця хоче заново його реалізувати.
Ідеє для створення швидкого мобільного пошуку потрібних ліків взяла із свого життя. Їй потрібно було вилікувати застуду, а витрачати час у безкінечних діалогах з фармацевтами вона не хотіла. Свою програму назвала просто: «Be healthy» - будьте здорові.
«Я родом з Ташкенту і там слово «старт-ап» - дуже модно звучить, але його суті ніхто не знає. Технологічно аптеки не хотіли модернізуватися. Так я поїхала до Москви з надією у великому місті реалізувати себе. Тут також на мене чекав провал. Організатори з узбекистанської сторони прямо мені заявляли: «І з таким непотребом ти представляєш країну?» - каже дівчина.
Достойно сприйняв ідею лише Київ. Осіпова зізнається: «Тут знають ціну часу і ціну проведену у чергах в аптеках. Звичайно, це чудово, коли люди просто на вулиці можуть підказати що і де купувати, але сьогоднішній ритм життя не залишає змоги навіть просто стояти і розпитувати місцевих».
Олександра присвятила проекту майже рік. Ходила дізнавалася про ціни власноруч, спілкувалася з фармацевтами, підняла цілу купу довідників столиці. Зараз хоч і розробка знаходиться у стані заморозки в силу певних причин, винахідниця хоче знову повернутись до України і продовжити розробку вельми необхідної мапи для киян.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео