Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Львівщині починається епідемія грипу

На Львівщині починається епідемія грипу
238510 ПЕРЕГЛЯДІВ

Передвесінній період завжди небезпечний для здоров’я людини


Передвесінній період завжди небезпечний для здоров’я людини. Цього року епідеміологи вкрай занепокоєні ситуацією у Львівській області.
Головний епідеміолог області, Наталія Тимко каже, що ситуація є більш-менш стабільною, адже рівень захворюваності ще тримається на тому рівні, щоб не дійти до епідпорогу. У вірусологічних лабораторіях Львову виявили, що серед мешканців «лютує» вірус групи В. В принципі він є типовим для України, але, як запевняє Наталія цієї зими вірус є дещо модифікованим.
«У нас з’явився штам вірусу грипу – В/Массачусетс. Окрім типових для хвороби ознак, як-от температура, біль, судоми він викликає ряд ускладнень, яких ми досі не спостерігали.» - заявляє епідеміолог.
Щоб запобігти розповсюдженню грипу мешканці області просять ввести карантин у школах, адже критичної межі ситуація досягла вже у трьох містах: у Бориславі, Стриї та Самбірі.
Проте зараз всім бажаючим пропонується пройти курс щеплень в області. У всіх лікарнях активно проводиться цей запобіжний захід, хоча і не всі мешканці готові приймати ліки, стверджує Наталія.
Єдиною запобіжною мірою, яку просить зробити обласний епідеміолог – це не пускати у садочки та школи дітей, які мають хоч найменші ознаки хвороби і тоді можна буде уникнути великого розповсюдження цього модифікованого вірусу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео