Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В одеському інституті ім. В. П. Філатова почали робити операції на відстані

В одеському інституті ім. В. П. Філатова почали робити операції на відстані
212137 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні наше життя стає все більше механізованим: на даний момент вже є електронні протези та можливість оперувати на відстані


Сьогодні наше життя стає все більше механізованим: на даний момент вже є електронні протези та можливість оперувати на відстані. Як це все робиться - читайте нижче.
Операція на відстані – це коригування рухів та прямих дій хірурга на місці групою колег з інших медичних закладів. На Заході така практика – не новина, проте для України це є справжнім кроком уперед серед медичних досягнень.
Отримати нове обладнання випала честь одеському інституту офтальмології. Даний медичний заклад спершу був заснований у 1936 році, як експериментальний інститут зору, проте зараз – це одна з провідних клінік України.
Чому саме Одеса? Справа в тому, що даний інститут тісно співпрацює з передовою клінікою Дніпропетровщини, яка займається лікуванням дитячих хвороб зору.
Встановлення програми телемедицини запропонована австрійськими лікарями-офтальмологами. Головна ідея її полягає у тому, що окрім коригування основних дій, можна задавати цілий алгоритм операції, а також прогнозувати кінцевий результат.
Дану програму у роботі вже випробувала Наталія Бушева, працівник інституту, лікар-офтальмолог вищої категорії. Загалом, вона дуже задоволена програмою і радісно розповідає, що завдяки нововеденню, зроблено близько 200 операцій маленьким пацієнтам у Дніпропетровську. Віртуальні операції проводилися в режимі онлайн і були вельми вдалими.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео