Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Італійський хірург здійснить пересадку голови у 2017 році!

Італійський хірург здійснить пересадку голови у 2017 році!
238603 ПЕРЕГЛЯДІВ

У поточні два роки, італійський хірург планує здійснити прорив у медицині, він збирається зробити першу в світі операцію з пересадки голови людини


У поточні два роки, італійський хірург планує здійснити прорив у медицині, він збирається зробити першу в світі операцію з пересадки голови людини. Лікар Серджіо Канаверо стверджує, що таке стане можливим лише тоді, коли спинний мозок з’єднається з нервовими закінченнями, щоб імунна система не відторгала голову і організм зміг би сприймати всі частини людського тіла як єдине ціле.
Підготовка до самої операції стартує вже в цьому році, проте сама подія трапиться в 2017. Хірург вважає, що стрімко розвинені інноваційні технології дозволяють проводити такі операції. Таким способом можна зберегти життя тим людям, які страждають від дегенерації м’язів і нервової системи.
Отже, як же все це буде відбуватися: донорський орган і голова пацієнта будуть охолоджені, це робиться для того, аби клітини організму змогли прожити якийсь час без кисню. Тканину навколо шиї розсічуть скальпелем, кровоносні судини з’єднають з допомогою трубок, а кінці спинного мозку склеять спеціальним клеєм. Для того, щоб дати організму зміцніти пацієнта на 4 тижні введуть у кому. Для того, аби скріпити зв’язки між нервами спинний мозок буде стимулюватися за рахунок електродів.
За розрахунками вченого, коли пацієнт вийде з коми, він зможе рухатися, відчувати м’язи обличчя і у нього навіть збережеться колишній голос. Протягом року, він зможе ходити.
Багато вчених виступили як за так і проти задуманого, проте актуальним залишається питання, де буде відбуватися операція, не кожна країна у плані етичних міркувань дозволить таке.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео