Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Горіхи на варті здоров’я

Горіхи на варті здоров’я
26692 ПЕРЕГЛЯДІВ

Балачки про користь і шкоду для нашого організму тих чи інших продуктів харчування навіки залишаться в топі обговорюваних питань, як, наприклад вплив алкоголю чи інтимних стосунків


Балачки про користь і шкоду для нашого організму тих чи інших продуктів харчування навіки залишаться в топі обговорюваних питань, як, наприклад вплив алкоголю чи інтимних стосунків. Маленький горішок – зло чи добро? До якого табору відноситеся Ви? Одні схильні вважати горіхи своїм ворогом, що несе страшний жир. Інші – добродієм, що живить мозок.
Тим, хто боїться росту складок на тілі, пояснимо, що людський організм обов’язково повинен отримувати жири. Але не будь-які, а насичені жирні кислоти Омега-3. Містяться вони якраз у горіхах (а також у рибі, риб’ячому жирі та рослинній олії). Ці амінокислоти необхідні для живлення мозку та особливо корисні для імунної системи. Також вони насичені білками, що легко засвоюються, вітамінами та мінералами.
Про користь горіхів говорили ще за часів античності. Сьогодні їх користь у черговий раз доведено. У журналі JAMA Internal Medicine було опубліковано дослідження вчених із Університету Вандербільта в Нешвілі за підтримки Національного інституту раку США. У центрі аналізу був склад раціону більше 200 тисяч жителів Сполучених Штатів і Китаю за період 5-12 років.
Було встановлено, що регулярне споживання горіхів забезпечує низький ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань та інших причин.
У поєднанні з попередніми дослідженнями переваг даного продукту під час найрізноманітніших медичних аналізів, це дослідження доводить: споживання горіхів – це великий крок на зустріч здоровому способу життя.
Горіхи є популярними в більшості кухонь світу, і вражає різноманіття блюд, чиї рецепти включають їх. Від солодких пирогів, тортів і печива до салатів, соусів і супів. У той же час, вони можуть вдало виступати в якості повноцінного сніданку чи перекусу, адже є універсальними та смачними.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео