Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Мінську вирішується доля Донбасу

26744 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з 3 серпня у Мінську тривають переговори економічної підгрупи Тристоронньої контактної групи. Її члени другий день поспіль обговорюють можливості врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема питання відновлення інфраструктури у регіоні.

Налагодження ситуації на Донбасі, передусім відновлення інфраструктури, пошкодженої у результаті бойових дій – головні питання, які обговорювали члени економічної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську. Засідання відбувалося 3 серпня традиційно у столиці Білорусі і триватиме 4 серпня. Україну у цих переговорах представляє екс-президент країни Леонід Кучма.

Як розповів спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік протягом перемовин вдалося досягнути домовленості щодо поновлення залізничного сполучення у регіоні. Вже найближчими днями спеціалісти розпочнуть планувати роботи з розмінування населених пунктів, що знаходяться на суміжних територіях.

Будуть вивчатися також водопровідні об’єкти у Донецькій та Луганській областях, які потребують термінового ремонту. Як розповіли експерти ОБСЄ, які вивчали це питання, у налагодженні роботи водопровідних об’єктів зацікавлені обидві сторони конфлікту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео