Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Генасамблея ООН визначила агресорів

80355 ПЕРЕГЛЯДІВ

Варто пригадати історію створення Організації Об’єднаних Націй в 1942 році й головну її місію – забезпечувати мир в усьому світі. Очевидно, що країни-члени ООН визнають легітимність повноважень організації й повинні робити усе задля уникнення воєнних конфліктів. Однак, події, котрі зараз вражають світову спільноту своєю жорстокістю, наштовхують на думку, що в роботі механізму мирної машини ООН стався серйозний збій. Як приклад того, події на сході України, в яких уже б давно треба було й можна було поставити крапку, а також військове вторгнення Росії та Ірану в Сирію.

Влада Російської Федерації та Ірану стверджує, що їхні дії спрямовані на боротьбу із терористами, котрі є прихильниками та ярими послідовниками «Ісламської держави». Однак у Заходу є власна точка зору на атаки сирійської території військовими із Росії. Там переконані, що російська армія допомагає Асаду знищити опозицію.

Останню версію підтримали й ООН. На засіданні комітету з прав людини, котрий діє при Генеральній Асамблеї, розглядали проект резолюції, поданий Саудівською Аравією, стосовно того, щоб визнати Іран та Росію агресорами по відношенню до Сирії. Прямою мовою про агресорські дії не вказано, однак натяк, сформований як «дії Ірану і Росії приводять до розростання впливу у регіоні терористичних організацій» доволі таки прозорий.

За прийняття резолюції проголосували сто п’ятнадцять країн, коли п’ятдесят одна утрималася й лише п’ятнадцять проголосували проти.

В свою чергу, делегати, котрі представляли держави – агресори таке рішення класифікували як необґрунтоване, а Башар Асад, котрий представляв інтереси Сирії висунув звинувачення Саудівській Аравії стосовно лицемірства та її відвертої підтримки терористів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео