Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До каліфорнійського злочину відношення має ІДІЛ

107170 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жахлива трагедія сталася третього грудня у каліфорнійському містечку Сан-Бернардіно. Люди з обмеженими можливостями зібралися в центрі допомоги. Ніхто не передбачав, що це зібрання матиме трагічне закінчення. Несподіванкою для відвідувачів центру стала поява Саїда Фарука та його дружини Тешфін Малик, котрі без попередження відкрили вогонь по присутніх. Від вогнепальних поранень померло чотирнадцять осіб, а ще двадцять одна людина була госпіталізована до лікарні. Злочинці були застрелені під час затримання.

Співробітники ФБР класифікували злочин, як акт тероризму. Однак вони не знайшли доказів, які б доводили, що злочинне подружжя було прихильниками Ісламської держави.

За них таку заяву зробили представники ІДІЛу, скориставшись для цього власною радіостанцією. Зокрема, у повідомленні було зазначено, що Фарук та Малик все ж таки були послідовниками Ісламської держави та розстріляли людей, наслідуючи бойовиків, котрі тероризують Сирію та Ірак.

Наразі триває слідство. Агенти ФБР намагаються встановити причини, які змусили молодих людей скоїти такий страшний злочин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео