Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство оборони: "Офіцери російської армії у складі СЦКК - це звичайні іноземці"

80473 ПЕРЕГЛЯДІВ

У МОУ зазначають, що сімдесят чотири військовослужбовця Збройних сил РФ, котрі входять до складу СЦКК, "це не організовані військові підрозділи, вони перетинають державний кордон у загальному порядку".

Про це розповів Іван Руснак, перший заступник міністра оборони.

У міністерстві також зазначили, що Спільний центр із контролю та координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, має у своєму арсеналі сімдесят чотири російських військових, тридцять чотири з яких знаходяться на підконтрольній Україною території, а інші сорок - на лінії розмежування у Донецьку та Луганську.

Нардеп Верховної Ради Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук писав про те, що його цікавить питання щодо вільного розташування російських військ на території Української держави без згоди на те ВРУ.

Депутат заявив, що "ці пани" не мають проблем щодо вільного переміщення в зоні антитерористичної операції та мають змогу без проблем відвідувати українські військові позиції - дарунок для розвідки Росії.

Міністерство оборони зазначило, що військовослужбовці Російської Федерації на території України користуються статусом простих іноземців. Народний депутат Дмитро Тимчук написав: "Для повноти картини не вистачає статусу паломників для російських танкістів та артилеристів та делегації з культурного обміну для російського спецназу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео