Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна відмовилася від офіційного затвердження чергового російського Посла

Україна відмовилася від офіційного затвердження чергового російського Посла
162192 ПЕРЕГЛЯДІВ

З серпня 2009-го року Михайло Зурабов займав пост Посла Російської Федерації в Україні. Після початку повномасштабних військових дій у Донбасі президент Росії Володимир Путін відкликав Посла у Москву. Сталося це у лютому, проте вже через п'ять місяців Зурабов повернувся до виконання своїх обов'язків у нашій державі.

28-го липня 2016-го року російського дипломата було звільнено з його посади і РФ почала просити в України попередньої згоди щодо призначення нового глави дипломатичного представництва Росії. Новим Послом мав стати Михайло Бабич – колишній помічник глави прикордонної служби ФСБ.

Проте, Українська держава не погодилася з таким перебігом подій. Її президент Петро Порошенко наголосив на тому, що наразі Київ не розглядає питання щодо призначення в Україні Посла Росії, а вищезазначені обов'язки з української сторони у РФ виконує спеціальний тимчасовий повірений.

Небажання України прийняти російські умови визвало хвилю обурення серед прихильників режиму Володимира Путіна у соціальних мережах. За словами Інтернет-користувачів, відмова офіційного затвердження Михайла Бабича стала «останньою розірваною ниточкою у відносинах України та Росії». І, як наслідок, остаточним «оформленням війни з Російською Федерацією».

Варто відзначити, що Михайло Зурабов був звільнений з посади Посла РФ через невиправдання очікувань Росії у контексті ведення переговорів тристоронньою контактною групою у Мінську. Українські експерти вважають, що Україна не має погоджуватися на жодну з запропонованих у якості нового Посла Росії кандидатуру. Особливо, якщо ця особа колись працювала у ФСБ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео