Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Туреччина погрожує ЄС розірванням договору про біженців

Туреччина погрожує ЄС розірванням договору про біженців
189290 ПЕРЕГЛЯДІВ

Політичні стосунки між Туреччиною та Європейським союзом потроху заходять у глухий кут, втомившись від надзвичайного напруження. Вимоги країни скасувати візовий режим для своїх громадян натикається на цілих 72 й досі невиконані умови, поставлені Туреччині Європейською комісією. Натомість, держава, приймаючи на своїй території тисячі біженців, згідно офіційному документу ЄС, витрачає на це неймовірні 25 мільярдів американських доларів і дуже дивує Європейську комісію, вимагаючи в неї фінансової підтримки.

За словами Мевлюта Чавушоглу – міністра закордонних справ Туреччини – саме країна несе на собі основний тягар договору про біженців, ініційованого Європейським союзом, і, таким чином, реалізовує лише те, що вигідно зазначеній вище світовій політичній спільноті без урахування бажань та вимог Туреччини.

Пан Чавушоглу зазначив, що довго тривати такій односторонній політиці комісарів ЄС держава не дозволить і, якщо до жовтня турецькі громадяни не отримають давно обіцяний Європою безвізовий режим, країна буде вимушена закрити кордони, припинивши потік біженців на свої території та розірвати договір про їх розміщення.

Німецький канцлер Ангела Меркель та чисельні європейські політики, у свою чергу, стверджують, що скасування віз поки що не є можливим через невиконання Туреччиною зазначених вище 72-ох європейських умов, тож погрожувати Європі розірванням угоди про біженців не має жодного сенсу, бо це не тільки не пришвидшить отримання країною безвізового режиму, а й залишить її без підтримки Європейського союзу у разі непередбачуваних ситуацій на кшталт сумнозвісної спроби державного турецького перевороту.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео