Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тривожні тенденції або чому молодь сидить на валізах

Тривожні тенденції або чому молодь сидить на валізах
135539 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Затяжна економічна криза, політична нестабільність, війна на Сході, зовнішня агресія, внутрішні протиріччя – ось чим можна охарактеризувати сьогоднішню ситуацію в Україні. Звісно, всі перераховані фактори не сприяють, а й навіть, перешкоджають щастю та добробуту громадян.
     За словами голови правління Українського інституту соціальних досліджень ім. Олександра Яременка Ольги Балакіревої, за останні два роки життя в Україні стрімко змінилося. Після подій на Майдані люди очікували, що нова влада зробить більше, подолає фінансову нестабільність. Проте позитивних економічних зрушень громада не побачила. З цього витікають певні наслідки – близько 26% українців мріють поїхати за кордон в пошуках кращого життя. І що лякає найбільше – майже всі з них – молоді люди, які тільки-но закінчили навчання у вузах і почали шукати роботу. Вони не бачать для себе шляхи реалізації в Україні, не вірять в те, що тут можна побудувати світле майбутнє і заробити достатньо грошей.
За кордон виїжджають працівники з різних сфер, в тому числі, й «золоті робочі руки», які так необхідні зараз Україні. Всі ці фактори провокують нову проблему – старіння нації. Молоді люди не мають великого бажання народжувати дітей. Хоча б одного на сім'ю, не кажучи вже про двох або більше, що могло б якось «омолодити» націю. Причина одна – молодь не впевнена в тому, що зможе фінансово забезпечити себе, не кажучи вже про дітей.
     Згідно з соцопитуваннями, трохи більше половини респондентів пишаються тим, що народилися в Україні. Ольга Балакірева вважає, що такі невтішні результати опитування пов'язані з неправильною інформаційною політикою. Дитина змалечку не отримує достатньо позитивної інформації про країну, а новітні програми по вивченню історії, запроваджені державою, не дають належного результату.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео