Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Святошинський суд оприлюднив нові докази по справі екс-беркутівців

Святошинський суд оприлюднив нові докази по справі екс-беркутівців
108850 ПЕРЕГЛЯДІВ

     На черговому засіданні колегія Святошинського районний суд міста Києва висунула обвинувачення ще одному з колишній правоохоронців, які підозрюються у розстрілі активістів Майдану. Також суд оголосив результати судово-експертного дослідження по епізоду із загиблим майданівцем Вараницею. За даними експертизи, чоловік був убитий зі зброї екс-беркутівця. Останнього суд оголосив у розшук. Однак призвіще екс-правоохоронця не називають. Мовляв, наразі він переховується й розголошення інформації може його сполохати.

     Адвокати підсудних наполягали, що активісти мали агресивний вигляд та всіляко погрожували екс-беркутівцям. Отож останні були змушені захищатися, проте робили це неохоче, мовляв, лише з ціллю захистити себе. Натомість суддя Сергій Дячук продемонстрував фото, на якому чітко було видно майданівців, які переховуються від правоохоронців за деревом. До того ж на фото також чітко видно, що один із чоловіків уже мертвий. За словами пана суді, зображення чітко демонструє відсутність будь-якої загрози з боку активістів.

     Наступне судове засідання перенесено на 24 січня 2017 року.

     Нагадаємо, у лютому 2016 року за підозрою у вбивстві 39 активістів Майдану, перешкоджанню мирних мітингів і теракту притягнуто трьох екс-беркутівців: Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка та Олега Янішевського.

     Наостанок додамо, що підсудними зацікавилися так звані представники ДНР. Згідно зі списками Савченко по обміну заручниками серед полонених, яких хочуть отримати терористи, фігурують імена колишній беркутівців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео