Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ситуація в Авдіївці досі напружена

Ситуація в Авдіївці досі напружена
244846 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше повідомлялося, що з бойовиками вдалося досягнути домовленостей і встановити «режим тиші» з 12 години дня у вівторок. Однак вже згодом стало відомо, що сепаратисти вирішили не виконувати своїх обіцянок, й вдарили по позиціям АТО з новою силою.

Нагадаємо, з 29 січня місто Донеччини опинилося під прицільним обстрілом незаконних терористичних угроповувань. Найбільше дісталося Авдіївській промзоні. Спочатку бої вели зі стрілецької зброї та гранатометів, проте вже згодом перейшли на важку техніку – артилерію й танки. За версією штабу АТО, бойовики спробували здійснити свій план захоплення позицій ЗСУ. За їхніми словами, події мають чимало спільного з боями на Світлодарській дузі.

Кілька разів окупанти намагалися вибити українських військових із займаної територію, проте їм це не вдалося. Вцілому бої тривали щонайменше 19 годин поспіль.

За неофіційною версією, битва за Авдіївку розпочалася ще з вечора 28 січня. За даними українського журналіста Юрія Бутусова, першими завдали нищівний удар бійці ЗСУ. Ворог зазнав чималих втрат, і після цього розгорнув масштабний бій із новими резервами.

За офіційною версією, у боях загинуло 9 українських військових, близько 20 – поранені. За словами Генштабу, втрати окупантів пристойні, проте конкретної цифри у них поки що немає. За словами Бутусова, атошикам вдалося знищити цілу групу російських бойовиків.

Також з'явилася інформація, що під час обстрілу був убитий командир 1-го батальйону 100-ї бригади "ДНР" з позивним Грек.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео