Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ілля Умеров знову під прицілом ФСБ

Ілля Умеров знову під прицілом ФСБ
163573 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ілля Умеров знову під прицілом ФСБ

Російські спецслужби зацікавилися черговими телевізійними виступами замкерівника Меджлісу кримськотатарського народу Іллі Умерова. Така інформація надійшла від адвокату Миколи Полозова.

Російські слідчі викликали пана Умерова на допит, аби акцентувати його увагу на сміливих виступах, які собі дозволив замісник Меджлісу. За словами правозахисника, поки що результати цієї розмови невідомі. Проте є два сценарію цієї події: перший – справу закриють, другий – на Умерова чекає новий етап у слідстві проти нього, каже адвокат.

Наразі відомо, що проти Іллі Умерова порушено кримінальне провадження за статтею кримінального кодексу РФ щодо агітування порушення територіальної цілісності Росії. За словами пана Полозова, він не може захищати Умерова у цій справі, тому що сам проходить у ній свідком.

За словами доньки Іллі Умерова Айші, після анексії Криму нова влада змушувала присягнути місцевих чиновників на вірність окупантам, однак замголова Меджлісу відмовився зраджувати свій народ. Опісля цього він продовжував активно боротися за проукраїнські ідеї та відвойовувати права кримських татар. Спецслужби Росії відразу взялися до справи та завели на Умерова кримінальне провадження, помістивши чоловіка до психлікарні. Айша впевнена, її батька хочуть психологічно зламати й не заспокояться, доки цього не зроблять.

Правозахисники розцінили дії фсб-шників як переслідування та порушення прав людини, прирівнюючи їх до репресій часів Радянського Союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео