Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Третій день за позовом Україна vs Росія

Третій день за позовом Україна vs Росія
190739 ПЕРЕГЛЯДІВ

Де поставити кому «стратити не можна помилувати» в українському питанні залежить від суддівської колегії в Гаазі. Представник України у Міжнародному ООНівському суді Гарольд Годжу Коу певен, зволікати з цією проблемою не можна, адже наразі вирішується доля безневинних людей, які потерпають від кремлівського тероризму на Донеччині.

За словами дипломату, суд не має права відпустити з залу засідань РФ без прийняття тимчасових заходів, покликаних захищати жителів Донбасу. Інакше Кремль й надалі продовжувати свої криваві ігрища, які йдуть всупереч міжнародним стандартам, каже пан Коу.

Також дипломат зазначив, що судячи з доповідей російських представників, жодні міжнародні закони та правила не мають стосунку до РФ. А це, у свою чергу, свідчить про те, що Москва й надалі вестиме свою гібридну війну в Україні й вбиватиме мирних жителів.

Гарольд Годжу Гоу переконаний, зволікати у цій ситуації не можна. Мовляв, проблема й так доволі загострилася й потребує негайного вирішення. У будь-який момент військові дії на сході можуть ще більше напружитися, й ситуація вийде з-під контролю. В результаті, мирні жителі страждатимуть вдвічі більше. Тож, підкреслює український представник, Гаазьський суд повинен використати свою законну силу й, як у свій час у Грузії, вести тимчасові заходи, які б оберегли дончан від терористичних дій Росії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео