Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Списки українських бранців у новому форматі

Списки українських бранців у новому форматі
136283 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські представники сьогодні планують запропонувати на Мінських переговорах внести корективи до списку полонених. Таку інформацію на брифінгу озвучив голова Об'єднаного центру зі звільнення полонених при СБУ Юрій Качанов.

Бранців хочуть розділити на чотири категорії. До першої категорії належатимуть ті полонені, особи яких встановили й вони погодилися на усі умови представників ООН, до другої категорії віднесуть визначених осіб, однак які не дійшли згоди з оонівцями, третє місце у списку планують віддати невстановленим особам і четверте – тим, які взагалі не захотіли спілкуватися з міжнародними представниками.

На засіданні Тристоронньої контактної групи українські чиновники збираються обговорити терміни та остаточні умови обміну військовими бранцями. За словами Юрія Качанова, російська сторона разом із окупантською владою ДНР і ЛНР наразі приймають рішення стосовно запропонованого механізму обміну військовослужбовцями. За попередніми даними, ворожа сторона прийняла пропозицію. Щоправда остаточну відповідь вони озвучать лише 15 березня на переговорах у Мінську.

Українська сторона надіється, що доля заручників буде остаточно позитивно вирішена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про список бранців, поданих для обміну групою ОРДЛО. Близько двохсот людей із списків найманців не хочуть повертатися на схід. Однією з вимог ватажків ОРДЛО є засвідчення представниками ООН того, що люди з їхніх списків, не хочуть, аби їх звільнили з українського полону.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео