Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Тисячоліття Бориса та Гліба

186626 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні православні християни відзначають велике свято — день пам’яті святих Бориса та Гліба. За легендами, саме цього дня на річці Альта, що в Борисівці Переяслава-Хмельницього, було вбито Бориса, сина київського князя Володимира. І цього року — тисячоліття від його загибелі.

З давніх давен цього дня від Переяслава до Борисоглібської церкви ходив хресний хід. Цю традицію відновили більше 10 років тому. Сьогодні хід почався о сьомій ранку від Троїцької церкви, а вже приблизно через дві години багато людей зібралося під Борисоглібською церквою, де зустрічали митрополита Антонія, який пізніше служив святкову літургію.

Після завершення служби було освячено 8-метровий хрест, що його було раніше встановлено на подвір’ї церкви з боку річки Альти. Крім того, за традицією пройшло освячення води у криниці, що її вважають цілющим джерелом. І сама церква, і криниця — дуже давні і мають духовне значення, тож немало вірян обливалися водою з неї. А після святкування всіх бажаючих запросили відобідати на церковному подвір’ї.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео