Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Київ прибула ікона рівноапостольної Магдалини з часткою мощей

В Київ прибула ікона рівноапостольної Магдалини з часткою мощей
213311 ПЕРЕГЛЯДІВ

Два дні тому, 4 серпня, до столиці прибула ікона святої рівноапостольної Марії Магдалини. Як і минулоріч, служба у Видубицькому монастирі пройшла за її присутності. Ікону написали ченці одного з монастирів, що на святій горі Афон, після чого подарували Андрію Мацолі, що є засновником «Першої приватної броварні». А бізнесмен, який вважає це за велику честь, тимчасово передав ікону Видубицькому Свято-Михайлівському монастирю. Там вона пробуде до 10 червня, тож всі віряни можуть прилучитися до святині.

Після того, як завершилося богослужіння та був прочитан акафіст Марії Магдалині, намісник Патріарха прочитав проповідь та висловив подяку усім вірянам, що прийшли помолитися разом.

За словами Мацоли, ікону писали ченці афонського монастиря Симона Петра, і минулого року передали у дар. Проте, яквважає сам бізнесмен, така велика святиня категорично не може перебувати у власності лише однієї людини. Тож Андрій Мацола отримав благословення від настоятелю афонського монастиря на передачу ікони в українські церкви та храми Київського патріархату.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео