Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Православна церква згадувала преподобного Антонія Римлянина

160073 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 серпня, вшановували пам’ять преподобного Антонія Римлянина, що вважається за покровителя мандрівників, захищає людей на морі, та допомагає при зубному болі та отруєннях.

Антоній Римлянин народився в 1067 році в Римі у родині багатих людей, що були православними християнами. Залишившись сиротою у сімнадцять років, Антоній вивчав праці святих отців грецькою, а потім в одному з багаточисленних скитів, він прийняв постриг, і провів там 20 років свого життя.

Коли ж латиняни почали переслідувати християн, братія вимушена була покинути скіт. Преподобний довго подорожував, аж доки не віднайшов на морському березі величезний камінь, на якому він стояв цілий рік, молячись Господу. Сильна буря, яка сталася 5 вересня 1105 року, здійняла цей камінь разом із преподобним, та віднесла його до Новгороду — на берег річки Волхвов. Там Антоній заклав монастир, що збергіся й донині.

Преподобний Антоній помер у віці 79 років, а його мощі було знайдено через 450 років. Але після тридцятих років минулого століття доля мощей преподобного невідома.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео