Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прості правила, яких треба дотримуватися водохрещенським моржам

161014 ПЕРЕГЛЯДІВ

Третє велике свято, яке святкують християни усього світу, в тому числі й в Україні, має назву Хрещення Господнє, яка говорить сама за себе. Дев’ятнадцятого січня у всіх відкритих водоймах буде освячена вода, яка наділена чудодійною силою. Свято пов’язане із хрещенням Ісуса в ріці Йордан, таїнство якого здійснив Іоанн Хреститель.

Укранці цього дня поспішали до церкви, де священнослужителі освячували воду. За традиціями водохрещенською водою треба було покропити людей, котрі мешкали в оселі, саму хату, господарські приміщення та худобу.

Цей день є особливим для людей, котрі займаються моржуванням й після освячення водоймища поспішали скупатися в ополонці, аби на весь рік запастися здоров’ям.

Моржам із досвідом та новачкам слід пам’ятати прості правила, щоб купання не викликало стрес в організмі.

По перше, загартовувати організм треба готувати ще з осені. Також не можна вживати спиртне. Не рекомендується різко пірнати й перебувати в ополонці більше, ніж десять хвилин. Не варто забувати, що спуск в ополонку небезпечний. Перед моржуванням лікарі радять зробити зарядку, а після виходу з ополонки – розтерти тіло рушником. Не слід залишати дітей без нагляду.

А ось молодь чекає свята з нетерпінням, адже після Водохреща в Україні розпочинають знову святкувати весілля.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео