Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хресна хода в Україні

Хресна хода в Україні
27174 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська Православна церква московського патріархату провела Всеукраїнську Хресну ходу.

На честь Хрещення Русі 27 липня українці помолилися за мир в Україні та попросили у Бога любові до ближнього. Заключний молебен за участі митрополитів, єпископів, монахів, сестер милосердя та вірян відбувся на Володимирській гірці біля пам'ятника князю землі Руської.

За неофіційними даними близько 80 000 людей з різних куточків України взяли участь у ході. Жителі великих та маленькім сіл, пенсіонери, батьки з маленькими дітьми, молодь з Тернопільщини, Умані, Дніпропетровська, Харкова, Чернігівщини, Одеси та інших міст зустрілися в Києві та об'єдналися задля молитви за рідну країну.

Нагадаємо, що почалася Хресна хода 3 липня на східній Україні у Свято-Успенській Святогорській Лаврі та 9 липня на західній Україні в Свято-Успенській Почаївській Лаврі. Протягом трьох тижнів православні пройшли сотні кілометрів, аби об'єднатися в Києві і показати всьому світу, що ніякі політичні розколи не можуть роз'єднати серця віруючих.

Хресна хода з Володимирської гірки після молебну перейшла до Києво-Печерської Лаври, де вже і відбулось святкове Богослужіння.

Незважаючи на провокації, перепони на маршруті та знайдені гранати й вибухові пристрої, 27 липня ніяких серйозних правопорушень виявлено не було. На вигуки перехожих «Слава Україні!», учасники хресного ходу відповідали: «Богу Слава!». По всій території центральної частини Києва працювали десятки загонів поліції та пункти медичної допомоги. Також учасників ходу перевіряли металошукачем, аби знизити ризики непередбачуваних ситуацій.

Всеукраїнська хода стала однією з найпопулярніших тем для обговорення в ЗМІ та мережі Інтернет. Частина осуджує вірян за приналежність до Московського патріархату та висуває припущення, що організацією події займались представники сусідньої країни. Інші переконані, що така духовна єдність між всією Україною дає шанс на примирення усіх сторін в державі, як у політичних – так і у релігійних колах.

В свою чергу, намісник Української Православної церкви Блаженнійший митрополит Київський і Всія України Онуфрій звернувся: «Ми віримо, що Божа Матір, яка стільки разів захищала нашу землю, і сьогодні в сльозах стоїть у Престолу Сина і молиться за нас . І ми повинні, відкинувши гнів, ненависть, злобу, озброївшись любов'ю і прощенням, посилити свій подвиг молитви!».

Нині, в Трапезному храмі Лаври знаходяться чудотворні ікони, які пройшли всю Україну. Кожен бажаючий може звернутися до святині з особистим проханням та отримати зцілення.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео