Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Релігійний світ ініціював створення Дикастерії, котра служитиме ідеалам миру і справедливості

Релігійний світ ініціював створення Дикастерії, котра служитиме ідеалам миру і справедливості
243534 ПЕРЕГЛЯДІВ

Папа Франциск заклав основу унікальної Дикастерії, діяльність якої зосередиться на встановленні миру, милосердя, справедливості та служінні людям усього світу заради покращення їхнього життя і початку цілісного релігійного розвитку людства. Таким чином, Святий Престол, за словами Папи Франциска, намагатиметься додатково популяризувати інститут Церкви серед людей та пришвидшити вирішення великих загальнонаціональних конфліктів.

Спираючись на пункти про створення Дикастерії, найбільшої уваги релігійна громада приділятиме екології, мігрантам, постраждалим внаслідок війн та збройних зіткнень, знедоленим, хворим, безробітним, а також жертвам стихійних лих, тортур і рабства.

Зазначене вище відомство поки що знаходиться на випробувальному терміні. Очолюватиме Дикастерію Префект, а допомагатимуть Главі в управлінні нею Секретар та його Заступник, котрими, до речі, мають право стати й представники мирського населення. Окрім турботи про людство, Дикастерія збиратиме інформацію та проводитиме соціологічні дослідження з метою допомоги світовим державам у коригуванні їхньої соціальної політики і вступатиме у конструктивний діалог із міжнародними організаціями.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео