Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україно-американський «Майже святий» боротиметься за «Оскар»

Україно-американський «Майже святий» боротиметься за «Оскар»
81384 ПЕРЕГЛЯДІВ

Документальна стрічка про Геннадія Мохненка – священика з українського Маріуполя, котрий патрулював міські вулиці та силоміць забирав з них наркозалежних підлітків, аби вилікувати – візьме участь у майбутній гонитві за найпрестижнішою кінонагородою світу - «Оскаром» - у категорії «Кращий документальний фільм». Виробництвом претендента на американську кінематографічну відзнаку спільно займалися Україна та США.

 

Цікаво, що «Республіка Пілігрим» - а саме таку назву мав притулок, де священик реабілітував молодь – з плином часу став найбільшим закладом подібного характеру у колишньому СРСР. Зняв стрічку американець Стів Хувер, а її продюсером виступив культовий голлівудський відлюдник та трикратний номінант на вищезазначений «Оскар» Терренс Малік.

Важливо додати, що особистість священика Геннадія Мохненка є досить складною та парадоксальною, оскільки його насильницькі методи з виховання у підростаючого покоління ідеалів здорового способу життя та ненависті до аддикцій неодноразово викликали у широкого загалу ненависть і відторгнення, через що українець здобув слави «самозванця» та «залежного від слави».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео