Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Українська Гельсінська Спілка» - проти відкриття «Євробачення» у Софійському соборі

«Українська Гельсінська Спілка» - проти відкриття «Євробачення» у Софійському соборі
243947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення», котрий наступного року пройде в Україні, мав бути відкритим в одній з найкрасивіших та найдавніших українських релігійних споруд – величному Софійському соборі. Проте, таким рішенням української влади обурилося керівництво «Української Гельсінської Спілки», котре зауважило, що подібні намагання організація розцінює як «вияв культурного та релігійного невігластва, спробу нав'язати громадянам України зразки та звичаї масової культури і прагнення підміни вічних цінностей».

 

Цікаво, що свою заяву стосовно майбутнього відкриття «Євробачення-2017» «УГС» адресувала президенту України Петру Порошенку. До того ж, організація нагадала Главі держави про те, що «Свята Софія Київська» є символом як глибоко релігійного, так і національного українського буття.

Представники «УГС» наголосили на тому, що Софійський собор є священним простором нашого народу, придатним виключно для молитов, а не для культурних заходів. Тож будь-яке сприяння влади держави проведенню подібних конкурсів у Соборі розцінюватиметься релігійною громадою як богохульство.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео