Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Швеція зробила крок назустріч атеїстам

Швеція зробила крок назустріч атеїстам
216954 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший у світі цвинтар, призначений для поховання атеїстів, відкрився у шведському містечку Бурленг. І головна відмінність такого кладовища від звичного для кожної віруючої людини цвинтаря полягатиме у відсутності на його надгробках жодних націоналістичних або релігійних символів, котрі суперечать атеїстичному світогляду.

 

За словами Йосефа Ердема – місцевого вчителя, котрий є ініціатором створення подібного кладовища – жодна людина не має бути обмежена у власних думках або способі життя, тож тільки їй дано вирішувати, як провести відведений для свого земного буття час. Цікаво, що обрати зовнішній вигляд надгробків на атеїстичному цвинтарі люди зможуть самотужки, проте, головна умова стосовно відсутності нагадувань про національну чи релігійну приналежність померлого зберігатиметься у будь-якому випадку.

Важливо додати, що лютеранська Церква Швеції вже схвалила створення такого атеїстичного цвинтаря. Священнослужителі ж розташованої поряд із ним місцевої церкви Стора Туна зголосилися доглядати за надгробками у разі необхідності.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео