Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

УПЦ просить не використовувати її як інструмент політичних маніпуляцій

УПЦ просить не використовувати її як інструмент політичних маніпуляцій
244203 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Українська Православна Церква вважає, що неприпустимо використовувати її як інструмент у політичній боротьбі. З такою відкритою заявою звернувся Священний Синод УПЦ до Президента України Петра Порошенка.

     У зверненні церковні діячі просять Президента як главу держави використати свій вплив та припинити спроби високопосадовців використовувати релігію та церкву у своїх політичних маніпуляціях з метою поквитатися із політичними опонентами. Зокрема, у відкритому документі представники Синоду згадали про процес розслідування обставин останніх років життя Предстоятеля УПЦ Блаженного Митрополита Володимира. За їхніми словами, теперішня Генпрокуратура взялася за пошуки можливої шкоди, яку нанесла УПЦ попередня влада, і це при тому, що ні сама УПЦ, ні Митрополит Володимир ніколи не заявляли про утиски. Фігурантом справи виступає депутат України Вадим Новинський, з якого хочуть зняти недоторканність. Церковні діячі впевнені, що увага працівників Генпрокуратури прикована не до самої справи, а до можливості засудити опозиціонера.

     Священний Синод УПЦ вважає, що ця справа – приклад тиску на політичних опонентів і спроба використати церкву у своїх політичних цілях.

     Також УПЦ стурбована тим, що кримінальна справа може завдати шкоди світлій пам'яті Митрополита Володимира.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео