Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Країна-протиріччя. Як священник РПЦ став ворогом для держави за проукраїнські погляди

Країна-протиріччя. Як священник РПЦ став ворогом для держави за проукраїнські погляди
79705 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо треба виділити основне гасло російських СМІ за останні роки, то без сумнівів можна вказати на головний дивіз православних політиків: «Ми за духовність».


 

Якщо треба виділити основне гасло російських ЗМІ за останні роки, то без сумнівів можна вказати на головний дивіз православних політиків: «Ми за духовність». Здається, за цю «духовність» у Росії бореться геть усе та й погляди людей, наче діляться навпіл в залежності від цього.

Відштовхуючись від  цього головний адепт духовних ідеалів Віктор Мілонов через свого помічника Анатолія Артюхіна заявив, що церква та її всі, без винятку, служителі повинні підтримувати офіційну позицію РПЦ, щодо війни в Україні. На фоні заяв можновладця розпочався конфлікт між владою та особистою позицією отця Миколая з Троїцько-Сергієвої Пустині.

Справа в тому, що о. Миколай особисто не вважає війну в Україні міжусобною, а впевнений, що агресія ведеться з боку Росії і має декілька авторських публікацій на цю тематику на особистій сторінці в інтернеті.

За свої погляди сміливого священника  повністю лишили зарплатні, навіть не зважаючи на той факт, що він має годувати велику родину. Крім того, о. Миколай неодноразово підпадав під реальні загрози й ультиматуми з боку ОПФ (організоване православне формування).
Суть останніх заклечається в тому, що священнослужитель повинен офіційно відмовитися від своїх поглядів та публічно признати офіційну позицію церкви або в іншому випадку залишити паству за виїхати за межі країни.

На захист о. Миколая стали прості громадяни та журналісти. Останні хочуть донести головну думку до верхівки влади: «о. Миколай не відмовлявся від офіційної позиції РПЦ, а ти паче не зраджував своєї Батьківщини. У своїх проповідях не несе жодного слова своїх ідей. Тому особисті погляди і залишаються особистими і не повинні в цьому випадку каратися.».

Та механізм тотальної ненависті було запущено: ультиматум не було скасовано, тим паче о. Миколай не отримав ніяких вибачень. Доходить справа до абсурду: регулярно священнослужитель отримує погрози підпалу храму або особистого нападу на Миколая.

Як завершиться це «поглядове» гоніння – ще не відомо, адже ультиматум про зречення своїх поглядів має термін до 21 лютого…

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео