Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У римо-католиків розпочався Великодній піст

У римо-католиків розпочався Великодній піст
159067 ПЕРЕГЛЯДІВ

У вірян розпочався Великодній піст, який відкриває «Попільна середа». 


У вірян розпочався Великодній піст, який відкриває «Попільна середа». Для тих, хто чує про цей день вперше, нагадуємо, що це рухоме церковне свято, яке припадає за 46 днів до Великодня. Назва походить від того, що священнослужитель наносить на чоло хрест із попелу із спалених минулорічних хрестів пальмового гілля.
Це демонструє людям, що все на землі рано чи пізно уходить у небуття і тільки покаявшись у своїх гріхах ви можете розраховувати на відпущення гріхів і майбутнє воскресіння душі.
Вчора у всіх католицьких соборах пройшла обов’язкова служба, що включає читання священнослужителем Євангелія та проведення проповіді про спокуту гріхів.
Католицький піст триватиме до 5 квітня – саме цього дня розпочнеться велике свято Великодня для всіх католиків світу. Суть посту: відмовитися від м’яса до Великодня та приділяти більше уваги Священному писанню. Дану рекомендацію слід виконувати усім вірянам у віці від 14 до 60 років.
А священнослужителі латинської конфесії закликають сьогодні абсолютно всіх християн, незалежно від напрямку, пам’ятати про християнське милосердя, бути терпимими до ближнього, солідарними з рідними та по можливості відмовитися від гучних розваг, адже ми починаємо поминання Господа нашого та всіх невинно загиблих.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео