Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як загрожує протистояння конфесій Україні

Як загрожує протистояння конфесій Україні
159086 ПЕРЕГЛЯДІВ

З моменту отримання незалежності, в нашій країні ведеться боротьба двох політичних, моральних і релігійних світів: автентичного українського та імперського московського


З моменту отримання незалежності, в нашій країні ведеться боротьба двох політичних, моральних і релігійних світів: автентичного українського та імперського московського. І чомусь, останній вважає себе куди вірнішим ідеалам історії та духовності народу.
У рамках сьогоднішньої ситуації, перед представникам УПЦ такий розкол громадян став справжньою проблемою. Першими тривогу забили представники та прихожани УПЦ на Волині.
«Підігрівати проблему розколу серед вірян дуже вигідно для Москви. Ідеологи перевертають з ніг на голову одвічні ідеали та принципи, безсоромно грають на почуттях релігійних людей» - каже протоієрей Віталій Собко.
Крім того, голова Волинської єпархії КП заявляє: немає гарантії у тому, що з моментом подальшої ескалації конфлікту на Донбасі окремі ідеологи РФ та Московського патріархату в цілому не стануть відкрито закликати вірян протистояти національній ідеї України про об’єднання.
Цю заяву коментує голова ВОГО «Християнський рух на життя» Антоніна Євтодюк: «Цей конфлікт набагато глибший, ніж нам здається. Я була з робочим візитом у Москві 2 роки тому, і вираз одного священнослужителя щодо КП мене не вразив: «Українську церкву ми вам просто так не віддамо». Вони ведуть справжню інформаційну війну, адже ви бачили, як Гіркін привіз разом із Дарами волхвів людям на Донбас…зброю… Це ж недопустимо! ».
На даний момент Волинська єпархія прийшла до загального висновку, що Україні потрібна єдина і неділима церква. Московський патріархат ніхто винищувати не збирається, але нехай він залишиться у рамках невеликої філії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео