Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На хлібі і воді: як Великодній піст для українських вірян став ще жорсткішим

На хлібі і воді: як Великодній піст для українських вірян став ще жорсткішим
106159 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гучне свято Масляної змінилося суворим Великоднім постом


Гучне свято Масляної змінилося суворим Великоднім постом. Таке нелегке по своїй суті фізичне випробовування своїм вірянам ускладнили УПЦ при Московському патріархаті.
Митрополит Онуфрій на офіційному сайті УПЦ МП заявив: так, як Великодній піст час для посилених молитов, то треба максимально направити молитви Богу та невблаганно просити про становлення миру в Україні.
Як вважає священнослужитель, усім служителям церкви та мирянам треба обмежити себе у споживанні продуктів. Пропонується по п’ятницях із свого раціону виключити по можливості усі продукти харчування, окрім хліба і води. Триматися треба до заходу сонця.
Крім того, у своєму зверненні, Онуфрій порадив усім віруючим, окрім посилення посту, кожного дня вичитувати по 12 разів молитву «Отче наш», а також прохати Богородицю допомогти владнати усі конфлікти у душі, з близькими та, звичайно, країні.
На останок митрополит бажає найскорішого зцілення наших сердець від гріха, злості і ненависті і вірить, що Господь прийме труди усіх вірян України і світу.
Нагадуємо, що Великодній піст розпочався 23 лютого із кінцем Масляної та завершиться 12 квітня у день світлого свята Великодня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео