Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві відкрилася виставка ікон, що намальовані на ящиках набоїв

У Києві відкрилася виставка ікон, що намальовані на ящиках набоїв
238608 ПЕРЕГЛЯДІВ

У війни, з історичної точки зору, 2 сторони медалі: одна з них – це розруха, а з іншого – початок нового існування


У війни, з історичної точки зору, 2 сторони медалі: одна з них – це розруха, а з іншого – початок нового існування. У Києві таку філософську концепцію подій сьогодення продемонстрували художники Софія Антлантова та Олександр Клименко.
Стиль подружжя митців – іконопис. У своїх роботах поєднують традиційні для українського церковного малярства елементи візантійського, давньоруського та живопису українського середньовіччя. А вибрали вони незвичайний матеріал для написання своїх шедеврів: ящики з-під набоїв, які були привезені з села Піски. Саме ж натхнення, мов би приїхало, ховаючись у тих ящиках.
Софія розповідає, що на таку роботу її спонукало бажання розповісти усім, як жителі України хочуть миру та як цього миру намагаються досягти наші славні хлопці у зоні АТО.
На ящиках зображені традиційні біблійні сюжети, а ось інша художниця, що виставляє свої картини разом із Софією та Олександром, навпаки демонструє побутові сюжети, але у релігійному контексті.
Наталія Волобуєва є художником-волонтером. Свої картини малювала менше місяця. За її словами, тільки так вона могла виразити усе те, що відчуває до наших захисників. На одній із картин намалювала Богородицю і підписала: «Країни храни, волі і світу промінням». На інших дощечках вона зобразила українські села та їх жителів, багатоповерхівки, історичні фрагменти та, власне і саму війну… Відвідати виставку можна уже сьогодні. Вона проводиться на базі заповіднику «Софія Київська» у залі «Хлібня».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео