Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Крим наш: на півострові забороняють храми УПЦ

Крим наш: на півострові забороняють храми УПЦ
132582 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 березня 2015 року більше в Криму не можна буде піти в церкву українського патріархату


З 1 березня 2015 року більше в Криму не можна буде піти в церкву українського патріархату.
Українську церкву у Криму задавили бюрократією. Усі храми зобов’язали пройти перерегістрацію, згідно з російським законодавством. Головна вимога – повна відмова від церковного майна та перехід від УКП КП молитвених домів під владу московського патріархату.
Патріарх Філарет повідомляє, що вже на даний момент в українського православ’я відібрано цілих три храми.
Російське правове поле назвало ситуацію надзвичайно складною і заявило, що робить усе можливе, щоб гармонізувати міжнаціональні відносини.
В свою чергу «Інститут релігійної свободи» помітив, що з приходом російської влади на територію півострову, ситуація з вірянами та церквами загалом, дуже погіршилася. Українське законодавство вважають куди ліберальнішим, щодо прав різних релігійних організацій.
Проблеми з перерегістрацією несуть куди більші наслідки, ніж проста конфіскація майна: ті священнослужителі, організації яких не стали на облік за новим законодавством не мають більше права проводити релігійні обряди у лікарнях, тюрмах, дитячих будинках, запрошувати на роботу іноземних громадян та відкривати рахунок у банку, як представник організації, що залишилася поза законом. Більше того, від часу вступу закону у силу, релігійні організації не мають більше права поширювати друковану літературу.
І хоча на цю ситуацію США, Євросоюз, Канада та Австралія відгукнулися санкціями та загальним невдоволенням, як-то кажуть: «А віз і нині там». Остаточного розв’язку подій чекаємо 1 березня цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео