Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Православна Константинопольська церква визнала неправомірність приєднання Київського патріархату до

Православна Константинопольська церква визнала неправомірність приєднання Київського патріархату до
79607 ПЕРЕГЛЯДІВ

Така гучна заява була оприлюднена Юрієм Каліщуком – митрополитом УПЦ в Канаді


Така гучна заява була оприлюднена Юрієм Каліщуком – митрополитом УПЦ в Канаді. Дана церква належить до Константинопольського патріархату. Юрій, як представник духівництва автентичного патріархату, заявив, що рішення від 1686 року про приєднання УПЦ до Московського патріархату зараз визнано недійсним.
Канадські священнослужителі серйозно занепокоєні ситуацією духовної сфери країни.
«Проблема розколу – це махінація, затягнута на століття» - каже Юрій і просить усе духівництво України та Росії не стояти осторонь конфлікту. Навіть наголошує на тому, що церква повинна казати своїм вірянам правду про те, хто насправді винний у війні та не підтримувати в жодному випадку ворога.
Щодо кількасот річного рішення про об’єднання церкви, то Константинопольська Матір-Церква вважає рішення недійсним. Крім того, називає історичний інцидент «анексією Київської Митрополії» і вважає, що майже 400 років тому було закладено всі негаразди, що виринають зараз у різних сферах.
За словами Юрія Каліщука, тепер проблемою буде займатися Вселенський Патріарх Варфоломій, який висловив підтримку українській церкві й пообіцяв будь-яку можливу допомогу і підтримку у даній ситуації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео