Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Релігія на фронті: від сьогодні офіційно введено посаду військового священнослужителя у ВСУ

Релігія на фронті: від сьогодні офіційно введено посаду військового священнослужителя у ВСУ
238542 ПЕРЕГЛЯДІВ

Надарма люди кажуть, що кожен є соціалістом до першого серйозного капіталу, а атеїстом, до першого бомбардування міста… 


Надарма люди кажуть, що кожен є соціалістом до першого серйозного капіталу, а атеїстом, до першого бомбардування міста… Все більше людей на фронті звертаються до Бога і все більше священнослужителів з різними місіями їдуть на східну України, щоб полегшити духовні та фізичні страждання людей, як на передовій, так і у прифронтовій зоні.
Від сьогодні набуло чинності положення про введення офіційної посади військового священнослужителя – капелана.
Хто може служити Богу на фронті?
За вище зазначеним положенням, стати капеланом може особа, яку рекомендували релігійні організації. Варто зазначити, що такі установи мають бут підпорядковані Раді у справах душпастирської опіці при Міністерстві оборони.
Згідно рішення, духовні особи – капелани повинні пройти ще конкурсний відбір. Усі, хто входитиме до духовного персоналу Збройних Сил України, матимуть змогу користуватися усіма пільгами та привілеями, що надаються нашим військовим. Єдине виключення – це заборона користуватися капеланам зброєю. Це підтверджено нормами міжнародного гуманітарного права.
Крім того, зараз існує кодекс військового священника, що регламентує основні дії капелана на фронті. Звісно, ці норми знаходяться в процесі удосконалення та доповнення, але основна вимога до священнослужителя – це поважати вибір і права невіруючих, вирішувати спірні питання міжконфесійних проблем та головне не допускати міжцерковних поділів серед віруючих.
Фінальна редакція кодексу передбачатиме низку правил та дій, що має виконувати священнослужитель під час спірних, а інколи форс-мажоних ситуацій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео