Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Візит Кримськотатарської делегації на чолі з Мустафою Джемілєвим у Дніпровську Єпархію УПЦ КП

Візит Кримськотатарської делегації на чолі з Мустафою Джемілєвим у Дніпровську Єпархію УПЦ КП
193816 ПЕРЕГЛЯДІВ

26 квітня, лідери кримських татар завітали до «Українського Подвір’я» Дніпра. У Дніпровській Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату вітали Кримськотатарську делегацію на чолі з Мустафою Джемілєвим.

Народний депутат України та колишній голова Меджлісу Мустафа Джемілєв – відомий громадській діяч, всесвітньовідомий правозахисник, національний лідер кримських татар, символ єднання депортованого народу і повернення його на рідну землю, перший Голова Меджлісу Кримськотатарського народу, що його очолював протягом 22 років. Із серпня 2014-го – Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу. Цього ж року Джемілєва нагородили престижною «Премією Солідарності» в Польщі за правозахисну діяльність (він став першим лауреатом), 500 тисяч євро з якої він перерахував сім’ям героїв Небесної сотні.

Зустріч відбулася у рамках візиту Кримськотатарської делегації у місто Дніпро. У Дніпровській Єпархії УПЦ КП поважних гостей, зустрічали: меценат і патріот Дніпра, президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Петровський, канцлер Єпархії та настоятель храмового комлексу «Різдва Пресвятої Богородиці» протоієрей Віталій Лопушанський, представники духовенства Дніпровської Єпархії УПЦ КП, воїни і учасники АТО, волонтери та патріоти Дніпра, представниками місцевої мусульманської громади, а також громадських об’єднань обласного центру.

Мустафа Джемілєв разом з предстаниками делегації оглянув теріторію «Українського Подвір’я» та побував на службі у центральному єпархіальному храмі «Несподівана Радість». Запросили гостя і в недільну школу культурно-просвітницького центра. Для дітей саме в цей час проводилася репетиція святкового заходу. Мустафа Джемілєв приєднався до вихованців закладу і разом з дітьми виконав пісню «Чорнобривці». Потім усі разом поспілкувались та зробили фото на згадку.

Наприкінці візиту гостей ознайомили з історичною будівлею Дніпровської Єпархії та організували невелику конференцію у головному залі. Як зазначив народний депутат України та колишній голова Меджлісу Мустафа Джемілєв, для нього приємно відвідати Дніпровський центр Української Православної Церкви Київського Патріархату та обговорити перспективи співпраці між різними конфесіями в Україні. «Головне те, що ми усі бажаємо зміцнити дружні стосунки між усіма нашими народами в Україні».

Меценат і патріот Дніпра, президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Петровський відзначив важливість візиту делегації до Дніпра і Дніпровської Єпархії УПЦ КП і відзначив, що Дніпро був, є і буде в майбутньому оплотом захисту України. «Ту т живуть справжні патріоти, яким небайдужа доля України, Криму та Донбасу зокрема, і які хочуть розвивати саме нашу державу, нашу незалежність і нашу самостійність».

Канцлер Єпархії та настоятель храмового комлексу «Різдва Пресвятої Богородиці» протоієрей Віталій Лопушанський передав Мустафі Джемілєву вітання від керуючого Дніпровською Єпархією. Єпископа Дніпровського та Криворізького Владики Симеона та зазначив, що для УПЦ КП цей візит дуже важиливий. Як важливо і те, що ми спільні і єдині у розбудові та розвитку нашої України.
Завершилася зустріч домовленністю про подальші контакти та зустрічі та спільним фото.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео