Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Землі київських храмів – Києву

Землі київських храмів – Києву
132831 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні ГПУ поставило питання, чому землі, які по праву належать об’єктам, що охороняються ЮНЕСКО не належать власне самим храмам.


У столиці є два найстаріших храми: Софія Київська та Києво-Печерська Лавра. Обидві святині пройшли тривалий і важкий шлях. Їх руйнували, знову відбудовували, реставрували… Сьогодні ГПУ поставило питання, чому землі, які по праву належать об’єктам, що охороняються ЮНЕСКО не належать власне самим храмам.
Нагадуємо, що на територіях, які належать до охоронної спадщини держави заборонено проведення будь-якої забудови. Що стосується наших пам’яток, то тут справа стоїть геть складніше. В період 2007-2013 років ці землі були передані комерційним структурам під забудову офісів та житлових помешкань.
ЮНЕСКО займається охороною цих пам’яток з 1988 року, проте, комітет всесвітньої спадщини не було повідомлено про скоєння передачі.
ГПУ готує позов, щодо недійсності рішення Київської міської ради. Розгляд рішення подається до Верховного Суду України. Доводи ГПУ – обґрунтовані, 22 квітня вже було передано позов на новий рівень розгляду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео