Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна готується до утворення єдиної церкви

Україна готується до утворення єдиної церкви
132885 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська церква сьогодні розділена на три частини: Київський патріархат, Московський патріархату та Автокефальна церква.


Українська церква сьогодні розділена на три частини: Київський патріархат, Московський патріархату та Автокефальна церква. Але серед вірян немає певної упередженості щодо діяльності тої церкви, до якої вони не належать.
Для автокефальної церкви у цьому році сталась сумна подія: помер митрополит Мефодій. Тому зараз церква не має свого предстоятеля. Але так вийшло, що перед Великоднем Макарій, місцеблюститель УАПЦ повідомив, що їхня церква готова до об’єднання з церквою Київського патріархату. Макарій сказав, що доречно буде цей процес почати одразу після свят.
Ось, що з цього приводу сказав патріарх Філарет, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату:
«Якщо вони серйозно хочуть об’єднуватися – давайте об’єднуватися, починати діалог, предметно говорити про об’єднання. А не просто говорити заради самого об’єднання, а об’єднання до цього часу немає. Тому ми чекаємо їх.» З цього приводу УАПЦ оприлюднила заяву архієрейського собору, в якій заявляється, що автокефальна церква хоче почати об’єднавчий процес задля створення Єдиної помісної православної церкви в Україні. Об’єднання відбудеться після Помісного Собору, що буде проведений 4-5 червня 2015 р. На ньому буде обрано Предстоятеля Української автокефальної православної церкви.
Після проведення опитування в Україні, вияснилось, що за утворення Помісної церкви – 28%, проти – 14%, байдуже до цієї події віднеслись 35%, і ще 23% – не визначились зі своїм рішенням.
«Обидві церкви обстоюють певну таку києвоцентрічність з одного боку, з іншого - прагнуть бути незалежними від Москви. Багатьом довго не було зрозуміло, чому ці церкви не є разом», – переконує експерт релігійно-інформаційної служби України Анатолій Бабинський.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео