Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нефертіті похоронена у «проклятій» гробниці

53439 ПЕРЕГЛЯДІВ

Єгипетські піраміди – явище загадкове. Вони оповиті тисячами міфів та легенд. Напевно, найбільше загадок для історії залишила прекрасна правительниця Стародавнього Єгипту, дружина фараона Аменхотепа - Ніфертіті. Багатьох дослідників старовини та археологів, окрім таємниці «проклятої» гробниці царя Тутатхамона, який помер двадцятирічним при загадкових обставинах, цікавить і місце поховання його можливої мачухи чи свекрухи ( історики не дають остаточної відповіді про родинні зв’язки між Ніфертіті та Тутатхамоном), яке і до тепер залишилося невідомим.

Однак Ніколас Рівс, археолог та історик, котрий працює в Великій Британії, переконаний, що знайшов місце останнього спочинку Ніфертіті.

Британець детально проаналізував знімки гробниці Тутатхамона, зроблені майже століття тому, вивчив тривимірні фото, котрі в минулому році зробила компанія Factum Arte та вивчив письмові згадки, котрі свідчать, що гробниця Ніфертіті розташована поряд із проклятою гробницею – і знайшов на одній із стін сліди, котрі нагадують дверні прорізи. Рівс переконаний, що один із них веде до усипальниці прекрасної цариці. А ніхто їх не знайшов раніше тому, що вони були засекречені.

Нагадаю, що гробницю Тутатхамона знайшов у 1922 році Говард Картер. Вона була неушкоджена та недоторкана і тому до цього часу невідомо, які секрети приховує місце спочинку давньоєгипетського фараона.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео