Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Очистіть воду книгою

133378 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені, науковці та дослідники кожного дня створюють речі, котрі мають значно покращити не лише повсякденний побут людини, а й спростити життя мешканців країн третього світу.

Так, нещодавно вчені на засіданні Американського хімічного товариства, котре проходило в Бостоні, презентували світу чудо –книгу, в якій йдеться мова про очистку води. Та увагу світової спільноти привернув не зміст, а матеріал книги, адже її сторінки насичені наночастинками срібла та міді. Саме завдяки цьому бактерії гинуть, коли вода проходить через атоми даних сполук.

Як прозвітували науковці, експерименти дали гарний результат. Адже під час дослідів сторінки даної книги побували у 25 забруднених водоймах Південної Африки, Гани та Бангладешу і знешкодили 99 відсотків шкідливих бактерій. Вчені роблять припущення, що за допомогою книги їм вдасться забезпечити питною водою 600 мільйонів людей, котрі її потребують.

Принцип дії книги теж дуже простий. «Вириваємо аркуш паперу, кладемо його в тримач для фільтру та заливаємо воду з річки, струмка, колодязя. І все. Воду можна спокійно пити», – Розповідає доктор Тері Данковіч, котра стала творцем винаходу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео