Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Прикарпатті роздавали нагороди

26795 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прикарпатською обласною організацією Товариства винахідників та раціоналізаторів України була заснована спеціальна премія у розмірі двох тисяч гривень, яка носить ім’я Герасима Терсенова. Нею відзначають роботи трьох найкращих винахідників у різних наукових галузях.

Івано-Франківський національний медичний університет прославив доцент Василь Скрипка, який працює на кафедрі хірургії післядипломної освіти даного вищого навчального закладу. Співробітник мед університету був нагороджений за винахід алгоритму хірургічної тактики ведення пацієнтів, котрі мають діагноз гостра тонко кишкова недостатність. Використання цього алгоритму зменшить смертність після операції на шість відсотків, випадки післяопераційних дисфункцій на п’ятнадцять відсотків, випадки інтрадомінального ускладнення у хворих на одинадцять відсотків, та зменшити перебування хворого після операції в лікарні на двадцять п’ять відсотків.

Над винаходом алгоритму разом з доцентом Скрипка працювали його колеги, наукові консультанти Олена Дєльцева, професор кафедри гістології, цитології та ембріонології, Анатолій Клименко, професор кафедри біохімії, та Михайло Гончар, професор кафедри хірургії на стоматологічному факультеті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео