Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Й на Алясці жили динозаври

133620 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чергова знахідка учених, котрі представляють університети Аляски та Флориди, закликала до дискусії палеонтологів, які сперечаються стосовно того, чи були динозаври пристосовані до життя на території з низькими температурами.

Приводом для народження дискусії стали знайдені кістки динозавра, якого охрестили grunaaluk kuukpikensis, що перекладається як давній житель. Вчені переконані, що давній динозавр був травоїдним, а його довжина тіла сягала до семи з половиною метрів. Найцікавішим став той факт, що знахідку відшукали біля русла річки Колвілл, яка тече на Алясці. За попередніми висновками, даний вид динозаврів мешкав на Землі близько 69 мільйонів років тому. Завдяки низькій температурі кістки тварини збереглися у гарному стані.

Раніше науковці були переконані, що динозаври вимерли через різке похолодання, однак дана знахідка змушує поставити попередні теорії під сумнів, адже й травоїдні тварини змогли адаптуватися до малих температур. Інші палеонтологи стверджують, що в давнину на Алясці був значно м’якший клімат.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео