Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чому українці не отримують Нобелівську премію

240486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виявляється, що присудження Нобелівської премії також є політичним питанням. Тому не дивно, що українці її не отримують, адже Україна практично не фінансує наукові світові програми. З цього можна зробити висновок, що всі умови диктують ті, хто бере участь у фінансуванні цих програм.

«На мою думку, премію дати можуть, але за надзвичайно великі досягнення. На це питання підуть десятки років. До того часу, коли відкриття, що відбулося зараз, визнають, може пройти навіть 50 років. Тому не дивно, що майже всі нобелівські лауреати отримують свої премії у віці приблизно 80 років», - говорить Костянтин Турченюк, вчений із України, який працює над дослідженням наномедицини у лабораторіях Ізраїлю та Франції.

На думку вченого є відкриття, що мають актуальність сьогодні, а є відкриття, що здійснили в минулі роки. «Якщо говорити про хвороби, то сьогодні їх можнавилікувати, застосовуючи відкриття, що зроблені 50 років тому. Сьогодні особливої небезпеки в цих хворобах немає, а тому ми думаємо, що хвороби несуттєві», - додав Костянтин Турченюк.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео