Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені дослідили нервові клітини Пуркіньє

187174 ПЕРЕГЛЯДІВ

І з’ясували цікав речі. Наприклад, науковці встановили, що піддослідні клітини можуть функціонувати у двох різних режимах, котрі напряму залежать від ступеня напруги на зовнішньому шарі їх мембрани. Перший режим або стан спаду напруги характеризується тим, що заряд всередині клітини більш негативний, ніж зовні. У такому стані клітини Пуркіньє очікують сигналів із інших частин мозку, і лиш потім починають самі посилати імпульси.

Другий режим або стан підйому заряд ззовні клітини був більш негативним, ніж всередині і вони передавали імпульси з постійно однаковою швидкістю, ігноруючи інші сигнали, що надходили з мозку.

Клітини Пуркіньє відповідають за координацію рухів, підтримку рівноваги, формування нових навиків. Також ці клітини повязують з аутизмом, атаксією та алкоголізмом.

У ролі піддослідних цього разу були рибки даніо-реріо. А досліди проводили вчені, котрі працюють в Національному центрі біологічних наук Індії.

Завдяки отриманим результатам вчені пояснюють чому людина часом зосереджена на чомусь, а часом знаходяться думками десь між часом та простором.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео